Undervisning

 

Teoriundervisning


For mange kan det at tage kørekort ofte være en stor udfordring, idet der jo skal læres mange trafikregler. I den forbindelse er det meget naturligt at stille spørgsmål, så man hurtigt kan få den rigtige forståelse for, hvordan man skal begå sig i trafikken.

Men sidder du nu på et teorihold med 20-30 andre elever, er det ikke sikkert, der er tid og mulighed for at stille alle de spørgsmål, du har brug for at stille. Sådan er dagligdagen på mange køreskoler, hvor det let kan føles som et samlebånd, og du blot er endnu et nummer i rækken.

Hos Bag Rattet har vi helt bevidst valgt at sætte dig i centrum – vi kører således udelukkende med små, effektive teorihold på max. 9 elever.
Det giver ro og plads til alle, og vi vægter den afslappede og uformelle atmosfære, hvor der ikke er nogen ”dumme” spørgsmål.

Du kommer sikkert igennem teorien, og er tilmed klar til prøve på kun 8 uger!

Køreundervisning


Fordelen ved at vælge en lille køreskole kommer skam ikke kun til udtryk i teorilokalet. Når du har haft teori et par gange, begynder således den praktiske køreundervisning, hvor du skal ud i skolevognen og prøve teorien af.

Skal kørelæreren nå at køre med 25 andre elever udover dig, kan du blive nødt til at køre på tidspunkter, hvor du ikke kan/har lyst til at køre.

Denne problemstilling begrænses hos Bag Rattet pga. de små hold. Dog skal du påregne at skulle køre i skole/arbejdstiden i nogle af dine køretimer. Især i de mørke vintermåneder, hvor det tidligt bliver mørkt.

Vi planlægger dit kørselsforløb, så det passer bedst muligt ind i dine planer. Og du kører naturligvis med den samme kørelærer i den samme bil hver gang.


Manøvrebane/GlatbaneInden du starter med at køre på trafikerede veje, skal du først ud at køre en bil under trygge rammer. Det foregår på en lukket øvelsesplads, hvor du selv får lov at sidde bag rattet og styre bilen. Du vil naturligvis hele tiden blive overvåget af kørelæreren, som instruerer dig over radioen, og sørger for, at der ikke går noget galt. Der kører kun 3 biler ad gangen på banen, så der er god plads mellem bilerne.

Hen mod slutningen af kørekortsforløbet skal du på køreteknisk kursus – også det man populært kalder for glatbane. På det tidspunkt har du en vis rutine i at køre bilen under normale omstændigheder, men på glatbanen kommer du til at opleve, hvordan bilen reagerer i kritiske situationer. Du lærer dermed, hvor vigtigt det er at tilpasse hastighed, styring og bremsning efter forholdene, samt hvordan du selv skal reagere, hvis du alligevel får en udskridning.

Al banekørsel foregår på Køreteknisk Anlæg beliggende på Ålandsvej 2 i Viborg.